DODELJENE DIPLOME MATURANTIMA BEOGRADSKE ISLAMSKE SREDNJE MEDRESE

Beograd, 24. jun 2022.

Beogradska islamska srednja medresa ispratila je 19. generaciju maturanata. U petak, 24. juna 2022., upriličena je mala svečanost kojoj su, pored profesora Medrese, direktora Vakufske direkcije IZS, prisustvovali roditelji i članovi porodica maturanata.

Ove školske godine, Beogradska islamska srednja medresa imala je tri maturanta: Zlatana Muratija, Džemilu Gaši i Mirjetu Ljimani.

Zlatan i Mirjeta su aplicirali za studije u Turskoj, dok se Džemila odlučila za studiranje na Fakultetu islamskih nauka u Beogradu.

Pre nego što, uz Allahovu dozvolu, nastave svoje dalje usavršavanje do kraja leta ove godine, po planu rada kojji sprovodi hafiz Tahsin Tosun, Mirjeta i Džemila bi trebalo da postanu hafize.

Prisutnima su se obratili direktor BISM – Ramadan Mehmedi i direktor Vakufske direkcije IZS – Mousa Abu Sabiah. Svoje obraćanje imali su i maturanti, a svečanost je ulepšao hor Ummet koji je izveo nekoliko ilahija i kasida.

Kada su u pitanju maturanti, mi se pridružujemo rečima direktora Mehmedija: “Molim Allaha da ih nagradi, njih i njihove ponosne roditelje, da nastave putem sticanja znanja, da budu iskreni i uporni, blagi ali postojani, da se ne plaše da idu dalje.”

Similar Posts