PRIPADNICI DVE VERSKE SLUŽBE POSETILI IZS

Pripadnici verske službe Nacionalne Garde Ohaja zajedno sa pripadnicima verske službe Vojske Srbije danas su posetili Islamsku zajednicu Srbije. Muftija beogradski i vojini Mustafa ef. Jusufspahić je kao domaćin cenjenim gostima govorio o islamu i Islamskoj zajednici Srbije, kao i o njenoj važnosti u sistemu odbrane naše vere i drzave Srbije.

Nakon srdačnog razgovora gosti su obišli Bajrakli džamiju gde ih je muftija Jusufspahić upoznao sa istorijatom najstarijeg građevinskog objekta i Bogomolje u Beogradu, kao i sa ulogom i značajem džamije u životu muslimana.

Gosti su iskazali svoju zahvalnost na gostoprimstvu koje već godinama uživaju kad god su bili u poseti Bajrakli džamiji i IZS.

Današnji sastanak je samo potvrda dobre saradnje koju Islamska zajednica Srbije ima sa Vojskom Republike Srbije i verskom službom Nacionalne Garde Ohaja.

Da podsetimo i na činjenicu da je Muftija Jusufspahić 2015 godine odlikovan od strane Guvernera države Ohajo i Nacionalne Garde Ohaja za poseban doprinos u ponovnom uspostavljanju temelja verske službe u Vojsci Srbije.

Similar Posts