Kurban bajram u sedišu Rijaseta Islamske Zajednice Srbije

Kurban bajram u sedišu Rijaseta Islamske Zajednice Srbije u Beogradu. Sve je uobičajeno teklo kao svake godine, održan je bajram namaz i hutba, osim što je bajramska sofra skromno uslužena ove godine, radi ispunjavanja običaja i tradicije, i to zbog, kao što svi znate, stanja u Palestini i šta se dešava tamo.

Tom prilikom vakufska direkcija upućuje apel u ime dece Palestine svim ljudima na ovom svetu koji imaju razum i čast i veru u Gospodara, da svako čini šta može da se spreči i da se odmah zaustavi ubijanje dece, beba, žena i nemoćnih ljudi (muslimani-palestinci, hrišćani-palestinci i jevreji-palestinci) od strane okupatorske vojske takozvanog Izraela, koji koristi najsevremenije i najmoćnije oružije protiv golih ruku naroda i to sve vreme svet posmatra svakog dana i ništa ne čini.

Nemojte da naviknete da gledate masakr beba i dece, nemoj to da vam bude normalno i nemojte misliti da ne možete da pomognete. Najmanje šta možete da uradite, jeste da bojkotujete prozivode koji finansijski podržavaju tu vojsku, jer posle 9 meseci genocida, dove nisu dovoljne.

Similar Posts