- - - - - -
utorak, 15 oktobar 2019
A+ R A-

KURBAN BAJRAM JE U PONEDELJAK - KONFERENCIJA ZA MEDIJE I SVEČANI BAJRAMSKI PRIJEM U BAJRAKLI DŽAMIJI U NEDELJU

bajrakliDzamija

Rijaset Islamske zajednice Srbije obaveštava javnost da će, povodom velikog muslimanskog blagdana, Kurban bajrama, koji je u ponedeljak 12.09.2016.g. Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije prof Sead ef. Nasufović u nedelju 11.09.2016.g u Bajrakli dzamiji održati konferenciju za medije sa početkom u 11 časova na kojoj će biti pročitana bajramska poslanica. Istog dana (nedelja 11.09.2016.g.) sa početkom u 19:30 biće organizovan svečani bajramski prijem u dvorištu Bajrakli džamije za zvanice, prijatelje i članove Islamske zajednice. U ponedeljak, 12.09.2016.g. sa početkom u 6:30 časova, održava se Centralna bajramska molitva (Bajram namaz) u beogradskoj Bajrakli džamiji.
Podsetimo, Rijaset IZS je organizovao svečani prijem i povodom Ramazanskog bajrama, kada su među zvanicama, između ostalih bili i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Zoran Đorđević kao i mnogi drugi.