- - - - - -
nedelja, 17 januar 2021
A+ R A-

BAJRAKLI DŽAMIJA U BEOGRADU, PETAK 18. SAFER / 18. NOVEMBAR

hasibSuljovic

Obaveštavamo sve naše čitaoce kao i one koji nas prate putem društvenih mreža, da će, uz Allahovu dozvolu, u petak u Bajrakli džamiji u Beogradu održati hutbu i predvoditi džuma namaz Muftija sandžački Hasib ef Suljović.

Uvaženi muftija rođen je 24. januara 1958 god. u Novom Pazaru.
Osnovnu školu završio je u Novom Pazaru 1973. god, a srednju, petogodišnju, Gazi-Husrev begovu medresu u Sarajevu, 1978 godine. Takođe, u Sarajevu 1978 god. upisuje Islamsko-teološki fakultet na kojem je diplomirao 1982 godine. 
Iste godine počinje da radi u Odboru Islamske zajednice Novi Pazar, kao imam, hatib i maulim u Sinan begovoj džamiji u Novom Pazaru. U aprilu, 1987 god. istu dužnost počeo je obavljati u Altun Alem dzamiji. 
Kao član Starešinstva islamske zajednice za Srbiju, Kosovo i Sandžak učestvuje u formiranju medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru gde radi kao profesor Tefsira, Akaida, Ahlaka i Islamske filozofije. Takođe, učestvuje u formiranju Mešihata Sandžaka, 1993 god. Postao predsednik Mešihata Sandžaka 04.10.2007 god. i Muftija sandžački pri Rijasetu Islamske zajednice Srbije. 
Angažuje se u Sinan begovoj medresi na predmetu Akaid, zatim u državnoj školi kao veroučitelj. Od 2012 god. pa do danas je imam i hatib u Stambol džamiji u Novom Pazaru.