- - - - - -
subota, 23 septembar 2023
A+ R A-

PETICIJA ZA IZGRADNJU VERSKOG KULTURNO-OBRAZOVNOG OBJEKTA U ZEMUN POLJU

peticija

Islamska zajednica Srbije – Muftijstvo beogradsko organizuje potpisivanje peticije za izgradnju verskog kulturno-obrazovnog objekta u Zemun Polju. IZS se odlučila za ovakav potez nakon što je, na primeru iz Novog Pazara, celokupna javost Srbije mogla videti neprincipijelnost vlasti ove države kada je u pitanju izgradnja islamskih verskih objekata. Osim što je u Zemun Polju stopirana izgradnja molitvenog prostora, u okviru kojeg je i prostor za veronauku dece, pokrenut je i krivični postupak protiv glavnog imama.

Ovim putem obaveštavamo sve vernike da peticiju mogu potpisati u svim mesdžidima na teritoriji grada Beograda, a sadržaj peticije prenosimo u celini:

“Zato što muslimani Zemuna 40 godina nemaju svoj verski i kulturni centar. Zato što su muslimani Srbije autohtoni pripadnici islama okupljeni oko Islamske zajednice Srbije koja je tradicionalna verska zajednica u Republici Srbiji i koja baštini tradicionalne vrednosti. Zato što svoju decu želimo da odgajamo u skladu sa tradicionalnim vrednostima i da ih zaštitimo od svih negativnih pojava u društvu.

Svojim potpisom stojimo iza naše Islamske zajednice Srbije, njenih muftija i imama te podržavamo izgradnju verskog kulturno-obrazovnog objekta u naselju Zemun Polje, ulica Kurirska br. 41 u Beogradu.“