- - - - - -
subota, 13 avgust 2022
A+ R A-

REISU-L-ULEMA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE, SEAD EF. NASUFOVIĆ, POVODOM NAJVEĆEG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA UPUTIO ČESTITKU PATRIJARHU SRPSKOM

271439641 4752997514808035 6802874502864673885 n
 
Srpska Pravoslavna Crkva
Kralja Petra 5, Beograd
 
Arhiepiskop pećki,
Mitropolit beogradsko-karlovački i
Patrijarh srpski gospodin Porfirije
 
Čast nam je da Vama lično, velikodostojnicima i sveštenstvu Srpske Pravoslavne Crkve, kao i svim hrišćanskim vjernicama i vjernicima, čestitamo veliki hrišćanski praznik – dan rođenja Isusa Hrista, iskrenom željom koju dijelim s muftijama i imamima Rijaseta Isamske zajednice Srbije da ga provedete u najljepšem prazničnom raspoloženju.
 
Mesija – Isus Hrist, sin Marijin, (El-Mesih Isa bin Merjem) voljom Boga Milosnoga oživio je mrtvoga, vratio vid slijepom i ozdravio neizlječivo bolesnoga. Danas, kao i prije dva milenijuma, živo inspiriše vjerujuće ljude da je s Bogom sve moguće, naročito: oživjeti mrtva srca da ponovo kucaju u bratskoj ljubavi, skinuti koprenu s očiju slijepih da ponovo istinu vide istinom, ozdraviti dušu i tijelo bolesnih da bi Boga ustrajno voljeli i svakog čovjeka još snažnije zagrlili.
 
Dragog Boga molimo da istina u nama oživi i bude nam spas i putokaz na oba svijeta. Njemu se molimo da u srcima svih ljudi umnoži plemenitost, a da nam svaki susret bude radost.
Amin!
 
Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije
Sead NASUFOVIĆ