- - - - - -
nedelja, 17 januar 2021
A+ R A-

MUSLIMANKE BEOGRADA OBELEŽILE DAN AŠURE

asure01

Ženski sektor muftijstva beogradskog je upriličio Dan Ašure koji je bio 11. oktobra i time još jednom pokazao volju i želju za zbližavanjem muslimanki različitih nacionalnosti u Beogradu. 
Naime, kao što je poznato, post na Dan Ašure zavređuje veliku nagradu koju vernici ne žele da propuste.
U prostorijama Rijaseta Islamske zajednice Srbije ženski sektor je, uz svesrdnu podršku i organizaciju kulturnog društva Gajret na čelu sa Lejlom H. Alomerović , obeležio ovaj poseban dan na način koji priliči muslimanima. Jedan deo iftarske hrane jeste hedija IZS a drugi deo jeste učešće samih žena koje su odlučile da doprinesu iftarskoj sofri i da time zarade nagradu spremanja iftara za postača.
Atmosfera je bila prijatna i nadasve otvorena za druženje, međusobno upoznavanje i zbližavanje. Iftar je završen dovom muftinice, supruge rahmetli Hamdije ef. Jusufspahića , koja je pozvala na još sličnih okupljanja. Zahvaljujući blagodatima džamije i otvorenim prostorijama Rijaseta Islamske zajednice Srbije, ženama je omogućeno upoznavanje i prisustvovanje verskim okupljanjima. 
Na ovaj dan nisu zaboravljeni ni oni kojima je hrana najpotrebnija i IZS je još jednom pokazala svoju solidarnost i udelila pakete sa hranom Migracionom centru u ulici Cara Uroša.
“Svi se čvrsto Allahovog užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I setite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, prijatelji…” (Ali Imran, 103.)

asure02asure03asure04asure06