- - - - - -
sreda, 24 februar 2021
A+ R A-

REDOVNA SEDNICA PREDSEDNIKA DŽEMATSKIH ODBORA MUFTIJSTVA BEOGRADSKOG

sednicaDzematskihOdbora01

Danas je u prostorijama Islamske zajednice Srbije održana redovna sednica predsednika džematskih odbora Muftijstva beogradskog. Glavna tačka dnevnog reda bila je krivični postupak koji se vodi zbog izgradnje mesdžida u Zemun Polju. 
Reči Muftije beogradskog, od pre nekoliko meseci, kada je kazao da je "neophodno jedinstvo, da se trebaju zbiti redovi", kao i to da će "stizati udari sa svih strana", u proteklom periodu dobile su još veću težinu i značaj. Nakon burnih dešavanja u jednom kraćem vremenskom intervalu kada se zvanično oglasio i Rijaset Islamske zajednice Srbije a povodom zabrane izgradnje mesdžida u Zemun Polju i podizanja krivične prijave protiv glavnog imama, na sednici su razmatrani dalji koraci, koji će svakako biti legalni i u zakonskim okvirima, a koji će doprineti odbrani, kako imama - verskog službenika IZS tako i samog mesdžida. 
Podizanje svesti kod svih džematlija o značaju i vrednosti mesdžida ali i bratstva u Islamu, solidarnosti i pružanja podrške uz saradnju sa lokalnim imamima samo je jedan od zadataka koje su predsednici džematskih odbora preuzeli na sebe. 
Jednoglasan stav jeste da je ovo postupak protiv IZS a samim tim i protiv svih mulimana Beograda i okoline.
Na sednici takođe govorilo i o raspisivanju izbora unutar Islamske zajednice koji nas očekuju početkom naredne godine kao i poslednjem zasedanju džematskih skupština na kojima se trebaju izneti finansijski izveštaji o radu u protekloj godini - prikupljena i utrošena sredstva uz iznošenje finansijskog stanja.
Naredna sednica je zakazana za prvu nedelju meseca januara.

sednicaDzematskihOdbora02sednicaDzematskihOdbora03