- - - - - -
sreda, 23 maj 2018
A+ R A-

OKVIRI RAZUMEVANJA – DRUŽENJE STUDENATA SA MUFTIJOM SRBIJANSKIM ABDULLAHOM EF NUMANOM

abdullah numan frames za sajt 2

Studenti učesnici projekta Frames of Understanding posetili su Bajrakli džamiju.
Oko trideset osoba iz različitih evropskih država (bivša Jugoslavija, Albanija, Mađarska, Norveška, Rusija, Litvanija...) posetilo je džamiju kako bi naučili nešto o praktikovanju molitve ali i saznali o aktivnostima IZ Srbije kao i o njenoj ulozi koju ima u društvu i akcijama koje sprovodi na pružanju pomoći migrantima. Studenti uče o Bliskom istoku (istorija, običaji, umetnost, kultura...), o migrantskoj krizi i upoznaju se sa načinom rešavanja iste na teritoriji Srbije. Projekat realizuje Centar za društveno ekonomski razvoj a cilj projekta je podizanje svesti i tolerancije prema tom delu sveta kao upoznavanje sa trenutnom situacijom.
Goste je primio Abdullah ef Numan Muftija srbijanski koji je, osim što je dao potrebne odgovore na aktuelna pitanja, upoznao studente sa istorijatom džamije, životom muslimana na teritoriji Beograda kao i njihovom organizovanošću. Muftija srbijanski je studentima pojasnio verovanje muslimana i ukazao je u tom pogledu na razlike između islama i hrišćanstva.
Inače, polučasovno predavanje koje je Abdullah ef Numan održao biće deo filma koji će, kao deo ovog projekta koji je organizovan, biti snimnjen.

abdullah numan frames za sajt 1