- - - - - -
utorak, 23 oktobar 2018
A+ R A-

PREDSEDNIK TURSKOG PARLAMENTA ISMAIL KAHRAMAN POSETIO RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

fDeli
13

ef kahraman 1

Neposredno posle posete turskog predsednika Erdogana i predsednik Velike narodne skupštine Republike Turske Ismail Kahraman se, u pratnji ambasadora Tanžu Bilgića, sastao sa najvišim predstavnicima Rijaseta Islamske zajednice Srbije.
Gospodina Kahramana su u Beogradu ugostili Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef Nasufović, Muftija srbijanski Abdullah ef Numan i Muftija beogradski Mustafa ef Jusufspahić, dok su ga u Novom Sadu dočekali Muftija vojvođanski Muhamed ef Ziljkić i Muftija mačvansko-podrinjski Mehmedalija ef Veli. Ovo je u kratkom vremenskom periodu druga zvanična poseta Ismaila Kahramana Islamskoj zajednici Srbije.

Tokom sastanaka u Beogradu i Novom Sadu, Ismail Kahraman je istakao važnost i značaj jedinstva muslimana i izrazio nadu da će se problemi sa kojima se susreću muslimani Srbije, a koji su najvećim delom prouzrokovani podelom, rešiti u najkraćem mogućem roku. On je izrazio želju da Reisu-l-ulema sa svojim saradnicima poseti Tursku i sastane se sa predstavnicima Dijaneta (Turske direkcije za verska pitanja) koji bi u skladu sa svojim mogućnostima a u okviru zakonskih regulativa i propisa pomogli Rijasetu u pronalaženju najboljih modela za rešavanje aktuelnih problema.

Uz zahvalnost na pokazanom interesovanju i brizi za muslimane Srbije, čemu svedoče dve posete Islamskoj zajednici u kratkom vremenskom intervalu, Reisu-l-ulema je kazao da su muslimanima Srbije od velikog značaja dobri odnosi između Republike Turske i Srbije. Reis efendija Nasufović je istakao da muslimani Srbije, u poslednjih skoro sto pedeset godina – od kako postoji Islamska zajednica, koliko su u mogućnosti čuvaju tradiciju koja im je ostavljena i da ga raduje najavljeni susret sa najvišim predstavnicima Dijaneta.

ef kahraman 2ef kahraman 3ef kahraman 4