- - - - - -
nedelja, 17 februar 2019
A+ R A-

REISU-L-ULEMA RAZGOVARAO SA NAČELNIKOM GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE

fDeli
0

reis efendija u generalstabu 1

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović razgovarao je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem. Reč je o prvoj poseti poglavara Islamske zajedinice Srbije generalštabu vojske.

Reis Nasufović i general Diković su razgovarali o značaju i dostignućima verske službe u VS i potrebi veće zastupljenosti građana islamske veroispovesti među pripadnicima vojske.

Reisu-l-ulema Nasufović je izrazio zadovoljstvom posetom Generalštabu VS i zahvalnost na učinjenom naporu da pripadnici VS islamske veroispovesti u Vojsci ostvare Ustavom zagarantovano pravo na slobodu veroispovesti.
Načelnik Generalštaba je istakao da je Vojska Srbije vojska svih građana, koja poštuje različitosti i stvara uslove za ispunjenje verskih potreba svih pripadnika.

Treba napomenuti da je Rijaset obezbedio za svakog vojnika islamske veroispovesti prevod Kur’ana

U delegaciji Vojske Srbije bili su načelnik Uprave za ljudske resurse pukovnik Savo Iriškić, načelnik Odeljenja za veru pukovnik Saša Milutinović, muftija vojni major Mustafa ef. Jusufspahić i njegov pomoćnik zastavnik Elvir Selimović.

reis efendija u generalstabu 1.18. II