- - - - - -
ponedeljak, 18 mart 2019
A+ R A-

MUFTIJA NUMAN UGOSTIO KURTA DONELIJA ZAMENIKA ŠEFA MISIJE SAD-A U SRBIJI

fDeli
0

doneli i muftija srbijanski 1

Zamenik reisa Islamske zajednice Srbije i muftija srbijanski, Abdullah ef Numan, ugostio je gospodina Kurta Donelija zamenika šefa misije SAD u Srbiji.

U srdačnom razgovoru, gospodin Doneli se interesovao za stanje muslimana Srbije, probleme sa kojima se susreću kao i za delovanje i organizovanost Rijaseta Islamske zajednice Srbije.
Takođe, gospodin Doneli je pokazao i interesovanje za duhovno putovanje muftije Numana i za njegov dolazak do spoznaje i samospoznaje.

Muftija srbijanski je, između ostalog, upoznao gospodina Kurta Donelija sa problemima muslimana u Zemun Polju i bolnom temom rušenja verskog objekta u ovom beogradskom naselju. Govoreći o muslimanima Srbije, podvukao je njihovu miroljubivost – što je karakteristika svih muslimana sa prostora bivše Jugoslavije.

Sastanjku je prisustvovao i Ramadan ef. Mehmedi, glavni imam Bajrakli džamije u Beogradu, koji je imao priliku da gosta upozna sa istorijatom najstarije građevine u Beogradu i verskim životom muslimana koji se u njoj odvija.

doneli i muftija srbijanski 2