- - - - - -
ponedeljak, 18 mart 2019
A+ R A-

DEVETA MEĐUNARODNA ISLAMSKA KONFERENCIJA – „JERUSALIM GLAVNI GRAD PALESTINE“

fDeli
0

plo 1

11. aprila ove godine u Ramali je počela Deveta međunarodna islamska konferencija pod nazivom “Jerusalim glavni grad Palestine”.

Pored velikog broja delegacija iz muslimanskih i arapskih zemalja, konferenciji prisustvuju reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović i muftija srbijanski Abdullah ef. Numan.

Nakon jučerašnjeg programa organizovana je poseta mezaru Jasera Arafata a uveče je bio prijem kod predsednika Mahmuda Abasa.

Inače, dvočlana delegacija Islamske zajednice Srbije uzela je aktivno učešće u brojnim sesijama a samo obraćanje bilo je izuzetno prihvaćeno.

U toku drugog, završnog dana Konferencije stigao je poziv predsednika vrhovnog/šerijatskog suda Palestine dr Mahmuda Al-Habbaša da delegacija IZS bude njegov gost zajedno sa delegacijama iz Rusije i Australije.

Tokom razgovora sa dr Al-Habbašom istaknuta je dobra saradnja Rijaseta IZS sa ambasadom Palestine u Beogradu gde je pohvaljen sveukupni rad ambasade na širenju svesti o stvarnim problemima sa kojima se susreće narod Palestine. Sa druge strane, sa velikom zahvalnošću je prihvaćeno obraćanje prof. dr Numana, muftije srbijanskog, naročito stalna praksa Islamske zajednice Srbije: dova sa svake hutbe za Palestinu

Za sutra je programom predviđen odlazak u Mesdžidul-Aksa gde će se inšaAllah klanjati džuma.

plo 4plo 2plo 3plo glavnaplo 5plo 6plo 7plo 8plo 7.9