- - - - - -
ponedeljak, 18 mart 2019
A+ R A-

IFTAR U BAJRAKLI DŽAMIJI RAMAZANSKA TRADICIJA – VEČERAS UZELI UŠEĆE AMBASADA TURSKE I DIJANET – PODELJENO I 100 RAMAZANSKIH PAKETA

fDeli
0

dijanet ramazan 1

I ove godine, tokom meseca ramazana Bajrakli džamija i restoran u okviru džamijskog kompleksa su mesto gde se dele iftari. Ispred džamije se u prediftarsko vreme za vernike serviraju hurme, voda i sokovi kako bi se označio prekid posta, klanja se akšam namaz a zatim se za sve prisutne deli sveže spremljena hrana, voće, slatko i sokovi. Islamska zajednica Srbije (IZS) tradicionalno, godinama provodi iftarsku akciju.

Večeras su, u sklopu projekta koji se tradicionalno održava svakog meseca ramazana u kome turski narod učestvuje tako što pomaže muslimanima širom sveta, podeljeni paketi sa prehrambenim proizvodima.

U saradnji sa dobrovoljnim društvom Merhamet Srbije podeljeno je 100 paketa. Ramazanski paketići sadrže osnovne prehrambene proizvode, a na njima je i poruka muslimanima.
"Mi, kao vaša braća koja žive u Turskoj, svim srcem verujemo u činjenicu da su vernici samo braća i zbog toga izražavamo veliko zadovoljstvo što delimo ramazansku radost sa vama. Mi, kao vaša braća koja žive u Turskoj, vam uz ovaj ramazanski poklon šaljemo mahsus selame, stalno činimo dovu za vas i molimo vas da i vi činite dovu za nas. Ramazan šerif mubarek olsun", navedeno je u poruci.

Ramazanskoj večeri i molitvi u dvorištu Bajrakli džamije prisustvovale su muslimanske porodice sa decom, ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgić i predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Srbije, koja je pomogla u akciji deljenja ramazanskih paketa.

dijanet ramazan 10dijanet ramazan 7dijanet ramazan 2dijanaet ramazan 11dijanet ramazan 12dijanet ramazan 8