- - - - - -
subota, 25 maj 2019
A+ R A-

MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE PALILULA NASTAVLJA SVOJU MISIJU – TREĆI MESDŽID U OVOJ OPŠTINI

kotez 1

“Reci: Ovo je put moj, ja pozivam ka Allahu, imajući jasne dokaze, ja i svaki onaj koji me sledi, i neka je hvaljen Allah, ja Njemu nikoga ne smatram ravnim." (Jusuf, 108)

Medžlis Islamske zajednice Palilula, na čelu sa Muhamedom ef. Hadžićem, nastavlja misiju - pozivanje da se ibadet upućuje samo Allahu i ostavljanje obožavanja nekog mimo Njega. Nakon što se godinama na teritoriji opštine Palilula klanjalo u iznajmljenom prostoru, Allahovom voljom, Njegovom milošću, danas imamo mini islamski centar u Borči, mesdžid na Karaburmi i od ovog ramazana mesdžid u Kotežu.

Dugogodišnjim marljivim radom, strpljivim podnošenjem teškoća i iskušenja na putu pozivanja ka Allahu, došlo se do toga da se na levoj obali Dunava javila potreba za još jednim mesdžidom. I dok se nekada klanjala samo džuma u iznajmljenoj kući na Ovčanskom putu, danas je broj muslimana – praktičara, u ovoj beogradskoj opštini porastao i samim tim se javila realna potreba za još jednim mestom na kojem će se padati na sedždu Allahu i gde će se On Uzvišeni veličati i slaviti. Ono na čemu je Medžlis Islamske zajednice Palilua radio, jeste pronalaženje adekvatanog prostora u kojem će se, i nakon ramazana, klanjati pet dnenih namaza i džuma. Misija uspešno obavljena.

“…Onaj koji bude uradio koliko trun dobra dela, videće ga…” (Ez Zilzal, 7.)

kotez 4kotez 6kotez 533376041 983148895177919 8164840757929181184 n