- - - - - -
nedelja, 17 februar 2019
A+ R A-

REISU-L-ULEMA NASUFOVIĆ ČESTITAO PREDSEDNIKU TURSKE ERDOĞANU NA IZBORNOJ POBEDI

fDeli
0

cestitka predsedniku Turske

Nakon pobede koju je u prvom krugu izborio na predsedničkim i parlamentarnim izborima 24. juna, predsedniku Republike Turske Erdoganu čestitao je reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović.

“Predsjedniče!

U svoje ime, zatim u ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije, te svih muslimana Republike Srbije, Allahu Svevišnjem se zahvaljujem na radosnim vijestima koje smo dobili nakon održanih izbora u Republici Turskoj 24. juna ove godine.

Uvjeren sam da mi, muslimani Srbije, dijelimo ovu radost, ne samo sa narodom Turske, već sa cijelim Ummetom Resulullaha, sallallahu alejhi ve selleme. Zato, čestitam Vama, Vašoj porodici, prijateljima i saradnicima na ostvarenim rezultatima.

Svakako, čestitam i onima koji nisu glasali za Vas i za stranku na čijem čelu ste Vi, jer i oni će uživati u blagodatima demokratije i prosperiteta, pravde i razvoja.

Istina je – kad Sunce sija, svoje zrake i toplotu jednako spušta na sve ljude, bez obzira na različitosti koje ih dijele.

Turski narod je svoje želje izrekao na biračkim mjestima, a mi smo svoje želje uputili Allahu!

Allah Svoje obećanje uvijek ispuni: pravedne pomaže, a dove potlačenih prima. Šapat dova sa naših usana uzdigao se do Arša! Elhamdulillah!

Zato, neka pravda bude Vaša snaga, a razvoj i prosperitet Vaš cilj!

Allaha, dželle šanuhu, molim za Vaše dobro zdravlje, snagu i uspjeh, a da Republika Srbija i Republika Turska budu trajno prijateljske države na korist svih svojih građana.

Ka svakom dobru,
Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije
Sead NASUFOVIĆ.”