- - - - - -
ponedeljak, 15 jul 2019
A+ R A-

BAJRAMSKA ČESTITKA PREDSEDNIKA UPRAVE ZA VERSKE POSLOVE REPUBLIKE TURSKE REISU-L-ULEMI ISLAMSKE ZAJEDICE SRBIJE

cestitka turskog reisa 218

UPRAVA ZA VJERSKE POSLOVE REPUBLIKE TURSKE
(Specijalno)

Poštovani
Sead NASUFOVIĆ
Predsjednik Rijaseta Islamske zajednice Srbije
Beograd, SRBIJA

U ime Allaha Milostivog Samilosnog!
Allah Uzvišeni je Taj Koji nas je stvorio, Islamom nas počastio, podario nam osjećanja milosti i ljubavi, učinio da kurban i njegova smisao i mudrost koju nosi u sebi, bude povod da Mu se što više približimo i isto tako učinio da odabrani dani budu povod da se prisjetimo svojih odgovornosti prema sebi i svome okruženju i na taj način preispitamo svoj život i svoja djela. Stoga sva zahvala pripada Njemu Uzvišenom i neka je salavat i selam na Njegovog Miljenika Muhammeda s.a.v.s.
Kao dio islamskog svijeta s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem očekujemo nastupanje Kurban bajrama za vrijeme kojeg će brojni vjernici proći pokraj mjesta na Mini na kojem je Ibrahim a.s., trebao da žrtvuje svoga sina Ismaila a.s., trudeći se da se na taj način što više približe svome Gospodaru.

Povodom toga kao prvo Vašoj ekselenciji, a zatim svoj našoj braći Muslimanima koji žive u Vašoj zemlji, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban bajrama koji će nastupiti u utorak 21. avgusta 2018. godine uz želju da ga provedete u bratskoj ljubavi i slozi na način kako nas to uči naša vjera kojoj pripadamo i s kojom se ponosimo. Molim Uzvišenog Gospodara da nastupajući bajramski dani, našim zemljama u kojima živimo, islamskom svijetu i cijelom čovječanstvu donesu ljubav, mir, blagostanje i sreću. U svjetlu blagodati nastupajućih blagdana u kojima naše vjerovanje, ibadeti, historija i kultura dolaze do izražaja, primite moje srdačne selame.

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske
Prof. dr. Ali ERBAŠ