- - - - - -
subota, 25 maj 2019
A+ R A-

MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ČUKARICA - U SREMČICI USPEŠNO ZAVRŠENA HUMANITARNA AKCIJA

sremcica 2

Prva humanitarna akcija, od nekoliko najavljenih, uspešno je završena na području Mežlisa IZ-e Čukarica. Predstavnici zajednice muslimana Čukarice i porodica Peja pripremili su pakete osnovnih životnih namirnica (10 kg brašna, pirinča, pasulja, 10 kg krompira, mleka i ostalog) uz ćebad i zimsku odeću i obuću koje je dobilo 100 najugroženijih porodica.

Prisutnima se prvi obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Čukarica Skender ef Skenderi.
Efendija Skenderi je, nakon zahvale Allahu Uzvišenom i salavata na poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, citirao 152. i 153. ajet sure Bekara: “Sećajte se vi Mene i ja ću se vas setiti i na Mojim blagodatima nemojte neblagodarni biti. O vi koji verujete pomoć tržite u strpjivosti i namazu. Allah je doista uz strpljive", te je podsetio prisutne da će Islamska zajednica uvek misliti na ljude kojima je pomoć potrebna, a da ljudi moraju da misle na Allaha i da Ga spominju i noću i danju jer je samo to put uspeha, sreće i zadovoljstva.
Efendija Skenderi je kazao da se humanitarna akcija neće zaustaviti samo na ovoj pomoći vec će, uz Allahovu dozvolu, ubrzo biti nastavak gde će biti pokušano da se obuhvati cela opština Čukarica i na taj način pomogne još porodica.
Glavni imam MIZ Čukarica je istakao da se mora raditi na edukaciji stanovništva kako bi se dobilo zdravo društvo, uz zaključak da se muslimani moraju brinuti jedni o drugima.

Član porodice Peja, koja je učestvovala u ovoj akciji, istakao je zadovoljstvo zbog uspešne organizacije te je pohvalio Islamsku zajednicu za koju je kazao “da vredno i marljivo radi da pomogne svim vernicima” kao i to da se uverio kako “zajednica kroz razne humanitarne akcije, savete, i edukacijom pokušava da olakša život vernicima”. On je najavio nastavak saradnje sa Islamskom zajednicom i u budućnosti te pohvalio rad odbora IZ-e Čukarica i glavnog imama.

Treba napomenuti da je akcija sprovedena u tri dana što samo pokazuje ozbiljnost u radu odbora.

sremcica 13sremcica 5sremcica 11sremcica 7sremcica 8sremcica 3sremcica 9sremcica 1