- - - - - -
četvrtak, 21 novembar 2019
A+ R A-

REISU-L-ULEMA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE UGOSTIO GOSPODINA VOLKANA BOZKIRA

gdin bozkir 6

Danas je Islamska zajednica Srbije imala čast da u svojim prostorijama ugosti predsednika Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske, gospodina Volkana Bozkira.
Višepartijska parlamentarna delegacija Turske predvođena gospodinom Bozkirom je sa najvećim zvaničnicima IZS razgovarala o važnim pitanjima koja se tiču muslimana u Srbiji, ali i o koracima koji će doprineti još boljim odnosima Islamske zajednice Srbije i Republike Turske. Gospodin Bozkir, zajedno sa poslanicima iz političkih stranaka u Turskoj, dao je podršku muslimanima Srbije i govorio je o osnivanju parlamentarnog prijateljstva između Turske i Srbije sa sastancima koji bi se održavali dva puta godišnje.

Delegaciju Republike Turske na čelu sa predsednikom Odbora za spoljne poslove, Volkanom Bozkirom, i ambasadorom Turske u Beogradu, Tanžu Bilgičem primili su: reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović, muftija srbijanski Abdullah ef. Numan i muftija beogradski i vojni Mustafa ef. Jusufspahić.

gospodin bozkir 4gdin bozkir 7gdin bozkir 2gdin bozkir 3