- - - - - -
sreda, 24 februar 2021
A+ R A-

POVODOM NAPADA U NICI, REISU-L-ULEMA UPUTIO PISMO SAUČEŠĆA AMBASADORKI FRANCUSKE

reis

Povodom napada u francuskom gradu Nici, u kojem je ubijeno više od osamdeset ljudi, Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije uputio je pismo saučešća francuskoj abasadorki Kristin Moro i francuskom narodu. Pismo prenosimo u celosti:

"Postovana Ekselencijo,
Uživajući u sinoćnjem prijemu i svečanosti povodom 14. jula, nacionalnog praznika Francuske, nisam ni slutio da ću Vam već ovog jutra pisati pismo saučešća zbog terorističkog napada u Nici i velikog broja nevinih žrtava.
Uvažena Ekselencijo,
u svoje lično ime, u ime svih muftija sa čitave teritorije Republike Srbije, u ime svih imama i vernika muslimana pripadnika Islamske zajednice Srbije, izražavam duboko i iskreno saučešće Vama kao i celom francuskom narodu osudjujući svaki oblik terorizma, nasilja i zastrašivanja moleći Boga Jednoga za mir i samilost Božiju dušama nevinih žrtava.
Islamska zajednica Srbije je i do sada svedočila iskrenom prijateljstvu sa francuskim narodom kroz iskren i prijateljski odnos sa Vašom ambasadom te smo bili uz Vas i u dobru i u zlu radujući se Vašim radostima i tugujući u Vašim žalostima. 
U nadi da je ovo poslednji akt nasilja i terorizma u Francuskoj, moje molitve Bogu Jedinome danas će biti usmerene na mir, suživot, koegzistenciju i pravilno razumevanje istinskih civilizacijskih vrednosti savremenog društva crpeći upute iz naše svete knjige i univerzalne Božije reči."

Iskreno Vaš prijatelj,
REISU-L-ULEMA IZS
Sead Nasufović