- - - - - -
subota, 16 januar 2021
A+ R A-

REISU-L-ULEMA UPUTIO ČESTITKU NADBISKUPU BEOGRADSKOM POVODOM JEDNOG OD NAJVEĆIH HRIŠĆANSKIH PRAZNIKA

WhatsApp Image 2020 12 25 at 15.20.54
U ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije i svoje lično ime, čestitam Vama i svim vjernicima katoličke crkve praznik kojim se sjećamo dana rođenja Isusa Hrista, Isaa El-Mesiha sina Merjeminog, čijem su se rođenju radovala i nebesa i zemlja, anđeli i ljudi, koji je ostao vječita inspiracija u ljubavi prema Bogu i samilosti prema čovjeku, čiji ponovni dolazak s radošću čekujemo i čijoj se pravdi nadamo.
 
Ovaj dan, kao i dani koji slijede, dobra su prilika da pogled usmjerimo prema nebu, srca prema Bogu, a lijepu riječ prema čovjeku. Gledajući nebeska prostranstva vidimo koliko smo mali u svojim očima i koliko smo veliki u očima anđela; samo srce usmjereno Bogu dovoljno je toplo da ugrije cijelo čovječanstvo, a lijepa riječ živa je nada u bolje sutra.
 
Na kraju, uvaženi mons. Hočevar, nadbiskupe i metropolite beogradski, primite moje čestitke i najbolje želje za Vaš 75. rođendan i za 20 godina biskupstva, da nam još dugo živite u zdravlju i sreći i da nam Bog iz milosti Svoje podari da se uvijek radujemo!
 
S poštovanjem,
 
Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije
Akademik, dr. Sci. Sead ef. Nasufović