ZAVRŠETAK DUŽEG BORAVKA MUHAMEDA EF. JUSUFSPAHIĆA VAN SRBIJE

بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ

OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST

Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da se 31. oktobra završava duži boravak van Srbije našeg predsednika sabora IZS Muhameda ef. Jusufspahića.

Njegov povratak je počeo još u Junu 2022. kad je postao zakonski zastupnik Islamske zajednice Srbije kao predsednik vrhovnog sabora umesto funkcije rejsa.

Njegov faktički povratak potvrdjen je kada je postao i član komisije za veronauku (Avgust 2023).

Takodje želim da vas obavestim da je Muhamed ef. Jusufspahić proteklih meseci u nazad obavio više razgovora sa visoko rangiranim funkcionera dijaneta i drugih visoko rangiranih funkcionera van Dijaneta u Beogradu što je rezultiralo njihovim pozivom njega, kao zakonskog zastupnika IZS na 10. susretu poglavara islamskih zajednica Balkana 7. Oktobra.

Time nisu samo okončani pregovori već je počela nova era u saradnji izmedju Dijaneta i IZ Srbije .

Allaha molim da ta saradnja bude što bolja i čvršća. Neophodni smo jedni drugima.

Polazeći od Allahove naredbe.

U ime Allaha Svemilosnog Samilosnog:

“Neka im oproste i nezamere. Zar vama ne bi bilo drago da i vama Allah oprosti? A Allah prašta i samilostan je.“ 

Pozivam svu našu braću iz cele Srbije, posebno iz sandžačkog mešihata, da podrže svoju Islamsku zajednicu i da je čuvaju da bi ona njih čuvala kao što to čini vek ipo. A da svako ko može da doprinese hajr, neka ga uradi bez rezerve, i oni koji posmatraju sebe korisnim a udaljili su se od svoje matice greškom ili iz bilo kog razloga, vrata su im otovrena u svoju instituciju IZS. Takođe pozivam svakog ko pokušava da ruši našu zajednicu i naš zajednički život u našoj državi Srbiji da to prestane da čini, pogtovo ne javno, već da koristi svoje ustavno pravo u IZS i uredno se obrati njenim institucijama. 

Similar Posts