- - - - - -
subota, 23 septembar 2023
A+ R A-

Poseta delegacije Mešihata sandžačkog džematima niškog muftijstva

nisposeta 1

U petak 21. oktobra 2022. godine muftijstvo niško i braničevsko-timočko posetila je visoka delegacija Mešihata sandžačkog Islamske zajednice Srbije, koju su sačinjavali muftija Senad ef Halitović, zamenik muftije mr Muhamed ef Demirović i rukovodilac versko-prosvetne službe Mešihata mr Bajazid ef Nicević. Oni su sa muftijom niškim i braničevsko-timočkim Eldinom ef Ašćerićem obišli džemate Niš gde je klanjana džuma namaz u Islam-aginoj džamiji. Džematu su se pre džume namaza obratili muftija niški i uvaženi musafiri prigodnim nasihatima a hutbu je održao muftija Senad ef Halitović. Ovom prilikom je zvanično predstavljen i hafiz iz Turske koji će u narednom periodu boraviti u Nišu i organizovati kurseve Kur’ana časnog.
nisposeta 2
Nakon džume namaza uvaženi musafiri su nastavili put ka džematu Bor gde su zajedno sa članovima odbora i džematlijama klanjali ikindiju namaz nakon čega su se upoznali sa istorijatom džamije i džemata.
nisposeta 3
Nakon kraćeg i srdačnog druženja delegacija je za akšam i jaciju namaz obišla džemate Kostolac gde je održano predavanje posle jacije namaza i Smederevo gde su u toku završni radovi na renoviranju džamije.
nisposeta 4