- - - - - -
petak, 01 decembar 2023
A+ R A-

Islamska zajednica Srbije najoštrije osudjuje napad na bolnicu u Gazi i ubijanje civila

Islamska zajednica Srbije, najoštrije osuđuje napad na bolnicu u Gazi u kojoj je sinoć ubijeno 500 civila, kao i svakodnevne napade i ubijanja koja, godinama unazad, posebno ovih dana, trpi palestinski narod.

Narod Palestine ovih dana pred očima javnosti nestaje, ubijaju se civili, djeca, ranjeni. Podvlačimo da ništa ne može opravdati terorizam, te da svaki vjernik mora biti protiv svake vrste nasilja i napada na nevinog.

Pozivamo sve one koji mogu da zaustave dalja stradanja da to i učine, u suprotnom svijet koji zažmuri na trenutno stanje u Palestini nakon Palestine neće biti isti. Takođe apelujemo na sve koji su u poziciji da zaštite civile i nedužne, njihova skloništa, kako ne bi upravo ta mjesta bila mete napada.

Pozivamo sve dobronamjerne ljude cijelog svijeta, bez obzira koje vjere ili nacije bili da javno govore o Palestini i da je dovom/molitvom ne zaborave.

Allah~u, Svemoćni, Zaštitniče potlačenih, molimo te svim Tvojim savršenim svojstvima i lijepim imenima pomozi i zaštiti na~šu braću u Palestini i sve potlačene i obespravljene širom svijeta a sve nasilnike i zulumćare adekvatnom kaznom kazni.