- - - - - -
petak, 01 decembar 2023
A+ R A-

SENAD HALITOVIĆ

 

 

Mr. Senad efendija Halitović je rođen u Kruševu (Novi Pazar), 14.02.1979. godine gde je završio osnovno obrazovanje nakon čega upisuje srednju islamsku školu u Novom Pazaru, medresu, Gazi Isa beg, gde 1999. godine diplomira sa odličnim uspehom i dobija zvanje Imam-Hatib. Svoje dalje školovanje je nastavio na Fakultetu islamskih nauka na Džamiatul-ulumu u Sani (Jemen). Na istom fakultetu je 2004. godine diplomirao i kasnije nastavio magistarske studije iz oblasti islamskih nauka na odseku za islamske ideologije i misionarstvo koje je uspešno završio 2006. godine i dobio zvanje magistar islamskih nauka.

Po povratku sa studija 2006. godine počinje sa radom na mesto imama-hatiba u Novom Pazaru. Kasnije iste godine počinje sa radom na Fakultetu za islamske Studije i medresi Gazi Isa - beg u Novom Pazaru kao profesor na teološkom odseku. Takođe, pored tog angažovanja obavljao je dužnost glavnog imama Medžisa IZ-e Novi Pazar kao i dužnost pomoćnika muftije sve do 2015. godine.

Od 2015. godine do 2019. godine posvetio se humanitarnom radom. Od 2019. godine, izabran je za muftiju sandžačkog i predsednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, pri Rijasetu Islamske zajednice Srbije, koji dužnost je obavljao veoma uspešno do izbora na dužnost vrhovnog poglavara, Reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije 15. oktobra 2023. godine.

Tečno govori arapski jezik.

Oženjen i otac četvoro dece.