- - - - - -
utorak, 07 februar 2023
A+ R A-

MUFTIJA BEOGRADSKI UGOSTIO GUVERNERA ALEKSANDRIJE I DELEGACIJU PRIVREDNIKA TOG EGIPATSKOG GRADA

WhatsApp Image 2021 09 23 at 21.10.30
Beograd, 23. septembar 2021.
 
Danas je muftija beogradski, Mustafa ef. Jusufspahić, ugostio guvernera Aleksandrije – gospodina Muhameda El Šerifa kao i predstavnike privrednika tog egipatskog grada na čelu sa gospodinom Ahmedom El Vekilom – predsednikom Privredne komore.
 
U prijatnoj atmosferi, muftija Jusufspahić je govorio o životu muslimana Beograda, te je tokom razgovora upoznao svoje goste sa misijom Islamske zajednice, njenom organizacijom kao i sa radom versko-obrazovnih ustanova čija je uloga u edukaciji i odgoju mladih, kao i njihovom usmeravanju ka istinskim vrednostima posebno važna u ovom vremenu, te je kao dobar primer naveo rad Beogradske islamske srednje medrese. Muftija je istakao i dobru saradnju sa čuvenim Univerzitetom Al Azhar.
 
Tokom satanka se razgovaralo i o saradnji egipatskih firmi sa Halal agencijom Srbija – halal agencijom Islamske zajednice Srbije, gde su gosti istakli želju da sarađuju sa svim firmama koje imaju sertifikat Halal agencije Srbija te plasiranju njihove robe na tržište Egipta ali i celog Bliskog istoka i severne Afrike.
 
Na kraju sastanka, guverner Aleksandrije - gospodin El Šerif se zahvalio na gostoprimstvu i pozvao muftiju u uzvratnu posetu Egiptu i Aleksandriji, gradom sa kojim muftija Jusufspahić ima posebnu vezu, gradom u kojem je rođena njegova majka.
 
Sastanku su prisustvovali i ambasador Egipta, njegova ekselencija Amr Alguvejli, kao i gospodin Ajman El Šejh – novi konzul Egipta.
 
Podsetimo, poseti visoke delegacije Aleksandrije muftiji Jusufspahiću je prethodilo potpisivanje Sporazuma o saradnji između grada Aleksandrije i Novog Sada koji podrazumeva razmenu iskustava koje se odnosi na kulturno, umetničko i istorijsko nasleđe, zaštitu i očuvanje životne sredine, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.
 
Ovo je u kratkom periodu druga poseta neke zvanične delegacije iz Egipta Rijasetu Islamske zajednice Srbije. Prethodnu je predvodio guverner Južnog Sinaja, gospodin Halid Fuda.
WhatsApp Image 2021 09 23 at 21.10.21WhatsApp Image 2021 09 23 at 21.10.31