- - - - - -
sreda, 22 mart 2023
A+ R A-

ODRŽANA ZAJEDNIČKA SEDNICA MEŠIHATA I CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE

Beograd 21.02.2023.

 

 

Danas je u Beogradu održana zajednička sednica Mešihata IZ srbijanskog i sandžačkog sa članovima Centralne izborne komisije Rijaseta kojom je predsedavao Reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović.

Tema sednice je bila izveštaji i zaključci o sprovedenom prvom krugu Izbornog procesa, utvrđivanje dinamike i rokova drugog i trećeg kruga izbornog procesa kao i tekuća pitanja.

Članovi izborne komisije informisali su prisutne o toku izbornog procesa u prvom krugu ocenivši ga kao vrlo uspešan, naime izborni proces je prošao bez većih nepravilnosti i obavljen je u potpunosti na području Mešihata IZ-e Sandžaka dok je na području Mešihata srbijanskog izborni proces obuhvatio više od 70 procenata područja ovog Mešihata.

Ovom prilikom su doneseni zaključci da su se stekli uslovi da se nastavi sa drugim izbornim krugom po usvojenoj dinamici, a da se preostale izborne jedinice u kojima nije izvršen izborni proces na području Mešihata srbijanskog pozivaju da se što pre uključe i izaberu svoje legitimne predstavnike džemata u organima IZ prema Ustavu.

Prisutni su takođe usvojili izmenu predsednika Centalne izborne komisije uzimajući u obzir da je Hasib ef. Suljović podneo ostavku zbog zdravstvenih razloga,e je umesto njega jednoglasno izbaran Kasim ef Dervišević.