- - - - - -
petak, 01 decembar 2023
A+ R A-

BAZAR ZA PALESTINU U NOVOM PAZARU

U protekla dva dana, 9. i 10. novembra 2023. godine, u centru Novog Pazara, kod sebilja, naši sugrađani su bili u prilici kupiti nešto od izloženog i na taj način donirati za Gazu i Palestinu. Bazar su osmislile članice Udruženja žena "Hatidža" iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a njima su se pridružili i pojedinci koji su i sami hteli učestvovati u ovoj akciji izlažući svoje proizvode. Bazar je naišao na veoma lep i topao prijem kod ljudi, tako da su mnogi prilazili i pitali mogu li i oni donirati nešto ili jednostavno ostaviti novac, ne tražeći ništa zauzvrat. U moru takvih priča poput Vahidine, Muamerine, Elvirine, Seidove, Alemine, Meraline i mnogih drugih je i primer dede Ismeta, koji je doneo svoje i umetničke radove svoje unuke Mine Hadžić i poklonio ih za humanitarnu prodaju.
Posebnu radost doneli su nam i najmlađi, polaznici vrtića "Nahla" iz Stambol džamije, u pratnji svojih vaspitačica, koji su sve prisutne iznenadili originalno osmišljenim poklonima. Bazar su podržali i učenici i učenice Sinan-begove medrese sa svojim profesoricama i profesorima, kao i imami .
U vreme kada se živi brzo, mnogo je lakše jednim klikom napraviti transakciju i donirati finansije. Bazari poput ovog iziskuju trud, ali ujedno i pružaju osećaj zajedništva i druženja u dobru, slast delenja sa drugima i lezet zajedno izgovorenih bezbroj dova da Uzvišeni olakša hrabrom narodu Palestine i da budemo šahidi jedni drugima da želimo učiniti i mnogo, mnogo više.