- - - - - -
petak, 01 decembar 2023
A+ R A-

Čestitka reisu-l-uleme IZ Srbije povodom Dana Sandžaka

 

Povodom 20. novembra Dana Sandžaka, ispred Islamske zajednice Srbije, i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke svim građanima Sandžaka i cijele naše zemlje, sa željom za mir, blagostanje i prosperitet celog društva.

Naši časni preci, Bošnjaci, zajedno sa Srbima, 20. novembra 1943. godine institucionizovali su svoju zajedničku borbu protiv najvećeg zla u ljudskoj civilizaciji, zla fašizma i nacizma. Mnogi od njih položili su svoje živote kao večni zalog miru, zajedništvu i blagostanju svojih potomaka.

Antifašistička borba naših predaka pred nama danas postavlja zadatak da očuvamo ovu plemenitu ideju zajedništva oko dobra, da uvek budemo spremni doprineti boljitku celog društva. Dok se sećamo plemenitosti naših predaka ne možemo i ne smemo nemo posmatrati brutalni zločin nad nevinom decom Palestine, muslimanima i hrišćanima, rušenje njihovih gradova, škola, bolnica, džamija i crkava.

Ovo je opomena, da borba dobra i zla nikada neće prestati, i da moramo svim snagama biti na strani dobra i njegovi pomagači.

Ponosni na naše časne pretke, budimo dobročinitelji na Zemlji, gradimo zajedničku budućnost svojih potomaka!

Mubarek neka je i srećan Dan Sandžaka!

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije

mr. Senad-ef. Halitović