- - - - - -
četvrtak, 13 maj 2021
A+ R A-

DODELJENE NAGRADE FONDACIJE KARIĆ

nagradeFondacijeKaric01

Sinoć su na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu svečano dodeljene prestižne nagrade "Braća Karić". Ovo je bila devetnaesta po redu dodela nagrada Fondacije Karić koja se uručuje znamenitim ličnostima koje su svojim radom, inovacijama, delovanjem i ličnim zalaganjem u različitim sferama života zadužile čovečanstvo.
Svečana dodela ovogodišnje nagrade "Braća Karić" počela je minutom ćutanja zbog smrti dva laureata - dve hiljade desete i jedanaeste godine - Hamdije ef Jusufspahića, rahmetullahi alejhi, dugogodišnjeg Muftije beogradskog i počasnog Reisu-l-uleme IZS, kao i glumca Bate Živojinovića.
Nagrade su dodelili Dragomir J. Karić i Gordana Karić a prisutnima se, u ime porodice, obratila i Milanka Karić. Svečanoj dodeli nagrada prisistvovali su između ostalih Reisu-l-ulema IZS Sead ef Nasufović, Aleksandar Karađorđrvić, ambasadori Rusije, Libije, Katara, Alžira i mnogobrojni grugi predstavnici diplomatskog kora, brojne ličnosti iz javnog života Srbije, kao i predstavnici verskih zajednica.
Ovogodišnji laureati su Rade Šerbedžija - za kulturu i umetnost, Zoran Janković – ekonomija i privreda, Brent Sadler – novinarstvo, publicistika i izdavaštvo, Đorđe Ogrizović – naučni i istraživački rad, Jovan Milić – humanitarne aktivnosti..
Ove godine prvi put se dodelila i nagrada za jačanje mira, saradnje i prijateljstva među narodima koja je uručena Radetu Šerbedžiji.