- - - - - -
četvrtak, 13 maj 2021
A+ R A-

ODRŽANA REDOVNA SEDNICA IMAMA BEOGRADSKOG MUFTIJSTVA

beogradskoMuftijstvo01

Danas je u prostorijama IZS održana redovna sednica imama muftijstva beogradskog. Jedna od tačaka je bio izveštaj o verskim aktivnostima džemata u prethodnom mesecu, odzivu dece na mektebskoj nastavi kao i problemu organizovanja novih džemata i pronalasku rešenja za nove molitvene prostore. Naime samo na teritoriji opštine Palilula, kao i okolnim mestima koja gravitiraju džematu Borča, zbog brojnosti muslimana praktičara na toj teritoriji, javila se potreba za minimum tri mesdžida. Samim tim, zaključleno je da bi trebalo raspisati javni konkurs za mesta imama u Krnjači, Padinskoj Skeli i Jabučkom Ritu (uz postupak imenovanja imama za džemat Kotež,koji je već u toku). Neophodnost kvalitetnog kadra koji bi radio sa džematlijama uopšteno, ali naročito sa najmlađima - decom, u ovim teškim vremenima smutnje uopšte nije upitna.
Sa druge strane, mesdžid na Voždovcu, u kojem se redovno održava kurs arapskog jezika takođe ima problem da zbog svoje veličine primi sve vernike koji dolaze da obave molitvu.
Na dnevnom redu današnje sednice našlo se i rešavanje tehničkih problema koji su postali učestali na relaciji Merhamet i JKP, što bi se prevazišlo otvaranjem jedne zajedničke kancelarije koja bi koordinirala rad svih odeljenja Merhameta koja se nalaze u beogradskim džematima.
Naredna sednica zakazana je za prvu nedelju meseca januara.

beogradskoMuftijstvo02beogradskoMuftijstvo03beogradskoMuftijstvo04beogradskoMuftijstvo05beogradskoMuftijstvo06