- - - - - -
četvrtak, 13 maj 2021
A+ R A-

STARI DVOR – DODELA PRIZNANJA POČASNI GRAĐANIN BEOGRADA

stariDvor02

Večeras su u Starom dvoru gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević dodelili priznanje počasni građanin Beograda ambasadoru Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstadu. Zbog toga što je Kraljevina Norveška pružila veliku pomoć Beogradu nakon majskih poplava 2014. godine, a na inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića, odluka o dedeli priznanja doneta je na sednici Skupštine grada.
Trebalo bi istaći i to da je tokom migrantske krize Kraljevina Norveška uputila pomoć od oko 6.5 miliona evra Srbiji i Makedoniji koji su raspoređeni na prihvatne centre i odeću.
"Ovo je način da zahvalimo prijateljima koji su najviše pomogli Beogradu i Srbiji nakon majskih poplava. Prijatelji se poznaju u nevolji, a Norveška je uvek bila uz našu zemlju kada joj je to najpotrebnije", rekao je Mali u obraćanju prisutnima. 
Ambasador Bjernstad je rekao da mu je čast što je postao počasni građanin Beograda, dodavši da je pomoć Norveške iskrena iz srca, bez ikakvih skrivenih interesa.
Prijemu su prisustvovali i Muftija sremski Emin ef Zejnulahu, glavni imam Bajrakli džamije Ramadan ef Mehmedi, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, ambasador Iraka u Beogradu dr Kasim Asker Hasan i drugi predstavnici diplomatskog kora, predstavnici SPC-a, kao i ličnosti iz javnog života Beograda.