- - - - - -
četvrtak, 13 maj 2021
A+ R A-

MISIJA OEBS-A U SRBIJI - DODELJENE NAGRADE LIČNOST GODINE

licnostGodine03

Večeras je u hotelu Hajat Ridžensi (Hyatt Regency) u Beogradu, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio uručio nagrade Ličnost godine za 2016. godinu. Profesoru Državnog univerziteta u Novom Pazaru Senadu Ganiću, sudijama Vrhovnog kasacionog suda Radmili Dragičević Dičić i Snežani Andrejević i novinarki Tamari Skroza, kao građanima koji doprinose promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže dodeljene su nagrade na svečanom godišnjem prijemu.
Profesor Senad Ganić dobio je priznanje za izuzetan doprinos građanskom aktivizmu i za podršku toleranciji i nediskriminaciji u multikulturalnom okruženju.
Sudija Radmila Dragičević Dičić dobila je priznanje za posvećenost poštovanju ljudskih prava u oblasti krivičnog prava.
Sudija Vrhovnog kasacionog suda Snežana Andrejević nagrađena je za posvećenost sprovođenju reforme u oblasti pravosuđa.
Novinarka Tamara Skroza nagrađena je za doslednost i angažovanje u promovisanju medijskih sloboda, etike u medijima i tolerancije u novinarstvu.
Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Srbije koju su predvodili Muftija sremski Emin ef Zejnulahu i glavni imam Bajrakli džamije Ramadan ef Mehmedi, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho mahmutović, Aleksandar Karađorđević, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin kao i ostali predstavnici diplomatskog kora, predtavnici verskih zajednica kao i ličnosti iz javnog života Srbije.