- - - - - -
subota, 19 jun 2021
A+ R A-

ZEMUN POLJE – PREDAVANJE PROFESORA NASERA

naserPredavanje01

U već standardnom terminu za održavanje dersova u mesdžidu u Zemun Polju, na poziv Muftije sremskog Emina ef Zejnulahua, u nedelju nakon jacije namaza predavanje je održao profesor Muhamed Naser. 
Pošto smo uveliko ušli u deo (gregorijanske) godine u kojem naše komišije – vernici Zapadne i Istočne hrišćanske crkve- obeležavaju rođenje Isusa Hrista (Isa'a alejhi selam), profesor Naser je za temu izabrao "Nastanak i razvoj hrišćanstva do pojave islama". Pred prisutnim vernicima Muhamed efendija je pojasnio verovanje muslimana kada je Isa alejhi selam u pitanju, kao i kako muslimani gledaju na njegovo rođenje, na njegov život kao i na vreme u kojem je on, alejhi selam, živeo ali i podsetio na neke istorijske činjenice.
Profesor je uz kontataciju da muslimani veruju u sve Allahove poslanike „Mi ne pravimo razliku među Njegovim poslanicima“ (Kur'an,2:285), kao i to što je rođeni Libanac – Arapin, gde je hrišćanstvo prisutno hiljadu godina duže nego na Balkanu, kazao da bez obzira na to što bi se neko mogao pitati “otkuda to da jedan musliman u džubetu i ahmediji, jedan hodža priča o Isusu a ne o Muhammedu (sallallahu alejhi ve sellem)” on to želi i na to ima pravo.
Mi ovom prilikom još jednom podsećamo naše čitaoce kao i sve one koji nas prate putem društvenih mreža, da se svake nedelje nakon jacije namaza u mesdžidu u Zemun Polju održava ders i da je isto tako u mesdžidu na Voždovcu u toku kurs tedžvida. Dobrodošli.

naserPredavanje02naserPredavanje03naserPredavanje04