- - - - - -
ponedeljak, 02 avgust 2021
A+ R A-

MUFTIJSTVO BEOGRADSKO – ODRŽANA REDOVNA SEDNICA PREDSEDNIKA DŽEMATSKIH ODBORA

sastanak predsednika

U prostorijama Islamske zajednice Srbije održana je redovna sednica predsednika džematskih odbora muftijstva beogradskog. Na sednici su izneti problemi sa kojima se odbori susreću kao i predlozi rešenja kojima će se poboljšati rad, koordinacija svih odbora na teritoriji grada i saradnja na relaciji odbori - muftijstvo. Takođe istaknuta je važnost pisanih tragova o radu, komunikaciji sa IZ kao i sa drugim odborima.
U drugom delu sednice govorilo se i o raspisivanju izbora unutar Islamske zajednice koji nas očekuju kao i o uputsvu Rijaseta koje će nakon održane sednice Vrhovnog sabora IZ biti prosleđena svim džematskim odborima
U daljem toku sednice raspravljalo se o jasnoj podeli poslova, obaveza i zaduženja između imenovanih imama i izabranih odbornika džemata, uz napomenu da treba razdvojiti verska pitanja, odluke i tumačenja od administrativno – pravnih poslova.
Na dnevnom redu su se našli i godišnji finansijski izveštaji džemata gde je ponovo pokrenuto pitanje centralizacije finansijskog sistema.